Bára Navrátilová

Tortellini v rajčatové omáčce

Italská kuchyně, rychlá, chutná a z čerstvých surovin. Tortellini můžete zvolit špenátové, masové, rajčatové, jednoduše kterékoliv máte rádi a celé je vyladit touto jednoduchou omáčkou.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 250 g tortellini s libovolnou náplní
  • 100 g baby špenátu + na ozdobení
  • 60 g čerstvého kozího sýra + váleček na ozdobení
  • 1 PL olivového oleje
  • 1 PL Bzenecký ocet Balsamico di Modena
  • 1 ČL sušeného česneku
  • snítka tymiánu + na ozdobení
  • sůl
  • pepř

Příprava

  1. Do rozehřáté větší hluboke? pa?nve c?i s?iroke?ho hrnce dáme krájená rajčata, ke kterým přidáme balsamico, olivovy? olej, tymián a sušený česnek. Promíháme, osolíme a opepříme. Pr?iklopíme a pr?ivedeme k varu, poté plamem stáhneme a var?íme aspoň? 10-15 minut.
  2. Zatím, co se nám vaří směs, si uvar?íme tortellini podle na?vodu na obalu a následně je scedíme.
  3. Az? se nám omáčka provaří a tortellini budou hotove?, vsypeme do oma?c?ky baby s?pena?t a promi?cháme. Poté přidáme tortellini a také kozí sýr (trochu si ho necháme na dozdobení). 
  4. Následně poda?vejte posypane? rozdrobeným sýrem a lístky baby špenátu. Můžeme také přidat čerstvý mletý pepř. 

Dobrou chuť!


Autor receptu

Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.

Více receptů autora

Bára Navrátilová

recepty pro sociální sítě a blog


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu

Záložka