Taky tak milujete sýry a různá obložená prkýnka? Já to mám ráda moc a sýry si vždycky potřebuju doplnit nějakou marmoškou nebo čatním. No a protože je sezóna třešní v plném proudu a třešně se objevily u mě doma, bylo po chvilce dost jasný, jak je zpracuju.
V pánvi rozehřejte olivový olej a na něm orestujte cibuli cca 5 minut do sklovata.
Poté přidejte třešně, špetku soli a chilli a duste je dalších 10 minut, dokud nezměknou.
Nakonec přidejte ocet a cukr, ten nechte chvilku zkaramelizovat, asi tak 2 minutky.
Ještě jednou promíchejte a je hotovo.
Chutney nechte zchladnout, přendejte jej do sklenic a buď jej můžete zavařit nebo jej ihned po vychladnutí spotřebujte k sýrům, masu nebo k sušené šunce.
Dobru chuť!
Autor receptu
Můj blog s příhodným názvem Miluji svůj život se věnuje všemu, co v životě Katka miluje. Lásce, zdraví, z velké míry jídlu a receptům a také motivaci. Uvědomila si totiž, že problémy a starosti jsou většinou jen v naší hlavě a že někdy vidíme zbytečně některé věci černě. Naučila se s pokorou přijímat vše, co osud nadělí a být za to vděčný. To špatné nás totiž vždy posílí a to dobré nám dává naději, že život je opravdu krásný.