Kateřina Jašková

Třešňové chutney

Taky tak milujete sýry a různá obložená prkýnka? Já to mám ráda moc a sýry si vždycky potřebuju doplnit nějakou marmoškou nebo čatním. No a protože je sezóna třešní v plném proudu a třešně se objevily u mě doma, bylo po chvilce dost jasný, jak je zpracuju.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 500 g vypeckovaných třešní
  • 1 velká cibule nebo 2 menší
  • špetka chilli vloček
  • 5 lžice extra panenského olivového oleje
  • 2 polévkové lžíce octu balsamico
  • 2 polévkové lžíce třtinového cukru
  • špetka soli

Příprava

  1. Cibuli zbavte slupky a nakrájejte ji na plátky.
  2. V pánvi rozehřejte olivový olej a na něm orestujte cibuli cca 5 minut do sklovata.
  3. Poté přidejte třešně, špetku soli a chilli a duste je dalších 10 minut, dokud nezměknou.
  4. Nakonec přidejte ocet a cukr, ten nechte chvilku zkaramelizovat, asi tak 2 minutky.
  5. Ještě jednou promíchejte a je hotovo.
  6. Chutney nechte zchladnout, přendejte jej do sklenic a buď jej můžete zavařit nebo jej ihned po vychladnutí spotřebujte k sýrům, masu nebo k sušené šunce.

Dobru chuť!


Autor receptu

Můj blog s příhodným názvem Miluji svůj život se věnuje všemu, co v životě Katka miluje. Lásce, zdraví, z velké míry jídlu a receptům a také motivaci. Uvědomila si totiž, že problémy a starosti jsou většinou jen v naší hlavě a že někdy vidíme zbytečně některé věci černě. Naučila se s pokorou přijímat vše, co osud nadělí a být za to vděčný. To špatné nás totiž vždy posílí a to dobré nám dává naději, že život je opravdu krásný.

Více jejích receptů

Kateřina Jašková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu