Oběd vhodný za tepla i za studena? Ještě, než teploty v létě vystoupají tak, že bude nemyslitelné zapnout i troubu, vyzkoušejte tyto lehké zapečené těstoviny. Chutí i složením připomínají italský salát caprese, jen jsou o něco sytější.
400g krátkých těstovin v suchém stavu, vařených al dente
2 koule mozzarelly (cca 240g)
čerstvá bazalka
Příprava
Rajčata nakrájíme na kusy, pokud zvolíme cherry, tak můžeme nechat v celku. Dejme si je do zapékací mísy, přidejme k nim nasekaný česnek, olej, balzamikový ocet a na závěr osolíme, opepříme a promícháme.
Zapékací mísu dáme do trouby předehřáté na 190°C na 20 minut.
Změklá rajčata rozmačkáme vidličkou na omáčku, vmícháme vařené těstoviny a přidáme na kusy natrhanou mozzarellu. Nakonec přidáme snítku rajčátek navrch, zakápneme olejem a zapékáme na 190°C dalších 20-30 minut dozlatova.
Servírujeme s čerstvou bazalkou.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo!