Karolína Kounová Roubíčková

Zapečené těstoviny caprese

Oběd vhodný za tepla i za studena? Ještě, než teploty v létě vystoupají tak, že bude nemyslitelné zapnout i troubu, vyzkoušejte tyto lehké zapečené těstoviny. Chutí i složením připomínají italský salát caprese, jen jsou o něco sytější.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

Na 4 porce:

  • 400g rajčat + navrch k zapečení
  • stroužek česneku
  • 3 lžíce olivového oleje + na zapékání
  • 3 lžíce Bzeneckého octa Balsamico di Modena
  • sůl a pepř
  • 400g krátkých těstovin v suchém stavu, vařených al dente
  • 2 koule mozzarelly (cca 240g)
  • čerstvá bazalka

Příprava

  1. Rajčata nakrájíme na kusy, pokud zvolíme cherry, tak můžeme nechat v celku. Dejme si je do zapékací mísy, přidejme k nim nasekaný česnek, olej, balzamikový ocet a na závěr osolíme, opepříme a promícháme.
  2. Zapékací mísu dáme do trouby předehřáté na 190°C na 20 minut.
  3. Změklá rajčata rozmačkáme vidličkou na omáčku, vmícháme vařené těstoviny a přidáme na kusy natrhanou mozzarellu. Nakonec přidáme snítku rajčátek navrch, zakápneme olejem a zapékáme na 190°C dalších 20-30 minut dozlatova.
  4. Servírujeme s čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog založila proto, aby se její vášeň dostala dál, než jen na práh vlastní kuchyně. Blog se pro ni stal i terapií v běžném životě a je zásobárnou vyzkoušených receptů pro lepší den. Věří, že její zájmem a posedlost dobrým jídlem se tak trochu přenese i na vás a budete si společně užívat tu nikdy neutuchající vášeň pro jídlo! 

Více receptů autora

Karolína Kounová Roubíčková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu