Autor receptu
Jmenuji se Gabriela, přátelé mi říkají Gábi a tyto dvě hlavní myšlenky nejvíce vystihují můj blog s recepty, který píšu už víc jak 7 let. Je to takové moje čtvrté dítě a už dávno to není jen o receptech pro děti.
Gabriela Bartošovská
Červená řepa je pro mě jednou z královen (nejen) podzimu a zimy. Používám ji do placek, řepového burgeru, polévek, pomazánky, na pečení ale i do dezertů. Takže se není čemu divit, že jsem z ní uvařila i zelí jako přílohu.
Příprava: 15 min
Od prvního pokusu uplynulo pár let a za tu dobu jsem recept postupně ladila tak, abych docílila co nejlepší chuti. Paradoxně mě ale nikdy nenapadlo vyzkoušet jiný druh octu, než je ten klasický kvasný. Až teď, díky spolupráci s Bzeneckým octem, jsem se na použití octů zaměřila víc a objevila jsem Ameriku. Respektive to, že s červeným vinným octem je tady to řepové zelí přesně tam, kde ho chci mít! Zelí z řepy je celkově sladší, takže není potřeba přidávat moc cukru/medu. Díky tomu, že je červený vinný ocet jemnější (je 6% oproti 8% kvasnému), tak jsem tentokrát dala skutečně jen 1 lžíci cukru a myslím si, že ani ta tam nemusela být.
K čemu se toto zelí hodí? K pečenému vepřovému masu, pečenému kuřeti, jen tak k vařenému bramboru, nokům…
Dobrou chuť!
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947