Redakce

Cibulové chutney

Cibulové chutney (čatní) je skvělé do burgeru nebo například ke grilování. Pojďme si ho společně připravit!

Bzenecký ocet vinný červený

Ingredience

  • 100 ml červené víno
  • 3 lžíce Balsamico ocet z Modeny
  • 150 - 200 g hnědý třtinový cukr
  • 2 ks chilli paprička
  • 50 ml Bzenecký vinný ocet z červeného vína
  • 1 lžička čerstvý zázvor
  • 750 g červená cibule

Příprava

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka.
  2. Oloupaný zázvor nastrouháme a očištěnou chilli papričku drobně nasekáme.
  3. Na oleji orestujeme za stálého míchání cibuli a papričky do tmavě zlatova.
  4. Pak vmícháme strouhaný zázvor, vše podlijeme vínem a ochutíme balzamikovým a vinným octem, a taky cukrem. Směs osolíme, opepříme a zvolna vaříme za občasného míchání tak dlouho, dokud nezhoustne.
  5. Vlažné chutney přendáme do předem sterilované sklenice a uzavřeme.
  6. Cibulové chutney skladujeme v chladu, kde vydrží alespoň měsíc.
  7. Cibulové chutney podáváme jako přílohu k masům, ale samozřejmě najde uplatnění i při přípravě dalších pokrmů - jako jsou slané omelety se slaninou, toasty se sýrem. Výborně chutná i v nejrůznějších pomazánkách. 


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu