Oloupaný zázvor nastrouháme a očištěnou chilli papričku drobně nasekáme.
Na oleji orestujeme za stálého míchání cibuli a papričky do tmavě zlatova.
Pak vmícháme strouhaný zázvor, vše podlijeme vínem a ochutíme balzamikovým a vinným octem, a taky cukrem. Směs osolíme, opepříme a zvolna vaříme za občasného míchání tak dlouho, dokud nezhoustne.
Vlažné chutney přendáme do předem sterilované sklenice a uzavřeme.
Cibulové chutney skladujeme v chladu, kde vydrží alespoň měsíc.
Cibulové chutney podáváme jako přílohu k masům, ale samozřejmě najde uplatnění i při přípravě dalších pokrmů - jako jsou slané omelety se slaninou, toasty se sýrem. Výborně chutná i v nejrůznějších pomazánkách.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947