Kateřina Jašková

Domácí kečup

Léto mám spojeno se šťavnatými, ale hlavně slaďoučkými rajčaty. Já jsem naprostý milovník rajčat a mohla bych se jich ujíst. A co se týče kečupu, je to to stejný. Kečup mám ráda a nemyslím si o něm nic špatného. Pokud se teda neleje na špagety.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

Na cca 1L: 

  • 2 kg zralých rajčat
  • 4 střední jablka
  • 100 ml balsamikového octa
  • 5 kuliček celého pepře
  • 1 zarovnaná polévková lžíce soli
  • 4 hřebíčky
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • 150 g třtinového cukru
  • špetka mleté skořice

Příprava

  1. Jablka i rajčata omyjte a jablka zbavte slupky a jádřince.
  2. Jablíčka i rajčata nakrájejte na větší kousky, dejte je do středního hrnce.
  3. Přidejte sůl, hřebíček, pepř, nové koření a bobkové listy a na středním plameni duste do změknutí.
  4. Nyní směs přepasírujte, nalijte zpět do hrnce, přidejte ocet, cukr a skořici a vše ještě povařte do zhoustnutí.
  5. Podle své chuti můžete kečup dosladit nebo dosolit.
  6. Kečup po uvaření nalijte do zavařovacích skleniček a kečup buď zavařte nebo sklenice zavíčkujte a otočte dnem vzhůru a nemusíte zavařovat.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Můj blog s příhodným názvem Miluji svůj život se věnuje všemu, co v životě Katka miluje. Lásce, zdraví, z velké míry jídlu a receptům a také motivaci. Uvědomila si totiž, že problémy a starosti jsou většinou jen v naší hlavě a že někdy vidíme zbytečně některé věci černě. Naučila se s pokorou přijímat vše, co osud nadělí a být za to vděčný. To špatné nás totiž vždy posílí a to dobré nám dává naději, že život je opravdu krásný.

Více jejích receptů

Kateřina Jašková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu