Léto mám spojeno se šťavnatými, ale hlavně slaďoučkými rajčaty. Já jsem naprostý milovník rajčat a mohla bych se jich ujíst. A co se týče kečupu, je to to stejný. Kečup mám ráda a nemyslím si o něm nic špatného. Pokud se teda neleje na špagety.
Jablka i rajčata omyjte a jablka zbavte slupky a jádřince.
Jablíčka i rajčata nakrájejte na větší kousky, dejte je do středního hrnce.
Přidejte sůl, hřebíček, pepř, nové koření a bobkové listy a na středním plameni duste do změknutí.
Nyní směs přepasírujte, nalijte zpět do hrnce, přidejte ocet, cukr a skořici a vše ještě povařte do zhoustnutí.
Podle své chuti můžete kečup dosladit nebo dosolit.
Kečup po uvaření nalijte do zavařovacích skleniček a kečup buď zavařte nebo sklenice zavíčkujte a otočte dnem vzhůru a nemusíte zavařovat.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Můj blog s příhodným názvem Miluji svůj život se věnuje všemu, co v životě Katka miluje. Lásce, zdraví, z velké míry jídlu a receptům a také motivaci. Uvědomila si totiž, že problémy a starosti jsou většinou jen v naší hlavě a že někdy vidíme zbytečně některé věci černě. Naučila se s pokorou přijímat vše, co osud nadělí a být za to vděčný. To špatné nás totiž vždy posílí a to dobré nám dává naději, že život je opravdu krásný.