Bára Navrátilová

Hráškový krém

Jarní hrášková polévka, kterou připravíte jak z čerstvého, tak i z mraženého hrášku. K dochucení můžete použít smetanu, nebo třeba zredukovaný balsamicový ocet podle našeho receptu.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

• cibuli
• 300 g hrášku
• 400 ml vývaru/vody
• 150 ml smetany
• sůl a pepř
Bzenecký ocet Balsamico di Modena
• cukr krystal

Příprava

  1. Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mražený hrášek a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a opepříme a necháme 15 minut vařit.
  2. Když je hrášek měkký, rozmixujeme ho tyčovým mixérem do krému. (Můžeme přecedit přes sítko).
  3. Přidáme smetanu a ještě chvilku povaříme.
  4. Na pánvi smícháme jednu lžíci cukru a jednu lžíci Balsamica, necháme rozpustit, dokud se nevytvoří karamelová hmota.
  5. Polévku podáváme pokapanou balsamicovým karamelem a podle chuti můžeme přidat i krutony. 

Dobrou chuť!

 



Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu