Jarní hrášková polévka, kterou připravíte jak z čerstvého, tak i z mraženého hrášku. K dochucení můžete použít smetanu, nebo třeba zredukovaný balsamicový ocet podle našeho receptu.
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku. Přidáme mražený hrášek a zalijeme vývarem nebo vodou. Osolíme a opepříme a necháme 15 minut vařit.
Když je hrášek měkký, rozmixujeme ho tyčovým mixérem do krému. (Můžeme přecedit přes sítko).
Přidáme smetanu a ještě chvilku povaříme.
Na pánvi smícháme jednu lžíci cukru a jednu lžíci Balsamica, necháme rozpustit, dokud se nevytvoří karamelová hmota.
Polévku podáváme pokapanou balsamicovým karamelem a podle chuti můžeme přidat i krutony.
Dobrou chuť!
Autor receptu
Kreativní duše a gastronadšenec. Ráda vaří a ještě raději ochutnává. Baví ji objevovat nové chuťové kombinace i učit se tradiční postupy. Svůj čas v kuchyni zachycuje ve videích, které najdete na našich sociálních sítích.
Kniha 100 receptů ke stažení ZDARMA a další pravidelná inspirace
Přidejte se k nám a získejte online knihu plnou skvělých receptů. Čas od času vám také pošleme naše nové recepty, tipy na zavařování a nakládání i informace o nejnovějších soutěžích.
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947