Alena Kolaříková

Jahodové gaspacho

Jahodové gaspacho je studená letní polévka, která potěší Vaše chuťové pohárky.

Bzenecký ocet Balsamico di Modena

Ingredience

  • 800 g jahod
  • 200 g cherry rajčat
  • 200 g salátové okurky
  • 1 červená paprika
  • 3 snítky čerstvého tymiánu
  • 2 jarní cibulky i se zelenou natí
  • špetka soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 4 lžíce bzeneckého balzamikového octa
  • 200 ml ledové vody

Na ozdobu:

  • 4 čerstvé jahody
  • bzenecké krémové balzamiko
  • čerstvý tymián

 

Příprava

Jahodové gaspacho je studená letní polévka, kterou připravíte ve výkonném mixéru. Podle velikosti můžete všechny čtyři porce mixovat najednou, nebo po jedné porci. Tato studená jahodová polévka vypadá moc hezky, když ji podáváte ve sklenicích na zavařeniny.

  1. Nejprve si upečte papriku. Ideální je, když ji upečete zároveň s něčím dalším, co pečete v troubě.
  2. Papriku vcelku stačí položit na rošt do trouby nebo třeba na pekáč, ve kterém se peče maso.
  3. Takto papriku pečte na 200 °C, půl hodiny.
  4. Poté papriku rozkrojte, vydlabejte semínka a odstraňte stopku.
  5. Okurku oloupejte a nakrájejte na kousky.
  6. Všechny suroviny, včetně pečené papriky, vložte do mixéru. Mixujte na vyšší rychlost, ideální je, když směs nebude úplně hladká.
  7. Jahodové gaspacho dejte do misek nebo skleniček.
  8. Ozdobte plátky jahod, tymiánovými snítkami a krémovým balzamikem.
  9. Můžete ještě vychladit v lednici.

Dobrou chuť!


Autor receptu

Blog Bohyně kuchyně odstartoval v roce 2012. Přináší inspiraci na každodenní vaření, slavnostní obědy, vymazlené dezerty, ale i tipy kde se dobře najíst a kam cestovat. Najdete na něm všechno k tomu, abyste se staly bohyněmi ve své vlastní kuchyni. Za octovými inspiracemi stojí jedna z duší blogu, Alena Kolaříková.

Více receptů autora

Alena Kolaříková

foodblogerka


Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947

tel.: +420 518 384 037

obchod@burggroup.eu