Babičky jich měly plný špajz. Jestli se ale u vás doma zavařovací sklenice nevyskytují, nevěšte hlavu. Zeptejte se u sousedů, stavte se do domácích potřeb nebo bezbalového obchodu.... Přejít na článek
Víte, že kvalitně a správně připravené zavařeniny vydrží při správném skladování bez problému i několik let. Nelekněte se, postupem času kompoty umí ztrácet barvu, takže... Přejít na článek
Kečup, kompot, přesnídávka, marmeláda nebo třeba okurky. Taky v obchodě pátráte po složení a luštíte mikroskopické nápisy na etiketách? Jestli nebude lepší udělat si svoje vlastní... Přejít na článek
Ano, že se ptáte. I tak se to pořád vyplatí. Jen si představte, kolik by v obchodě stála marmeláda vyrobená z lokálních a pečlivě vybraných jahod, s malým množstvím cukru, bez... Přejít na článek
Možná by se mohlo zdát, že zavařování je skvělý způsob, jak zužitkovat méně kvalitní kousky ovoce. To určitě není pravda – čím horší kvalitu ovoce zvolíte, tím horší bude... Přejít na článek
Velice oblíbený způsob (alespoň tedy u nás velmi) jak si uchovat část léta na zimu je zavařování. Já osobně miluju hlavně vše v octu, ať už jsou to utopenci, cibulky, okurky.. a tak... Přejít na článek
Pálení v nose, rýma a ucpaný nos jsou výsledkem zánětu nosní sliznice, která způsobuje překrvení nosu a jeho následné ucpání, Tlak se projevuje kolem očí a nosu, spolu s bolestmi... Přejít na článek
Láhev octa by měla mít čestné místo v každé spíži. Hodí se na zavařování, na vaření, do omáček a salátů, ale také jako spolehlivý čistič. Že ocet přináší do domácnosti... Přejít na článek
Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem. Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se typické křupnutí. Především... Přejít na článek
Ocet sehrává v kuchyni důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Mnohé hospodyně používají pro všechna dochucení jeden jediný typ octa – kvasný lihový. Bzenecký... Přejít na článek
Znáte ovocné octy? Nepodceňujte jejich výběr při dochucování.
Tváří se skromně, v kuchyni s ním však dokážete divy. A stačí tak málo. Zajímavý recept, čerstvé suroviny a při... Přejít na článek
Mezi klasické kulinářské ingredience patří ocet. Octů je ale několik druhů, a ne pro všechna jídla se každý hodí. Pokud máte „ocet“ spojený jen s klasickým octem, pak vám chceme... Přejít na článek
Použití různých druhů octa v kuchyni může být docela věda. Který se na co hodí a kdy je vhodnější nějaký jiný? Není nic horšího, než když do určitého pokrmu použijete... Přejít na článek