
Zásady zavařování a skladování
Čistota, dodržování receptů i doby sterilizace. Veronika Gruntová neboli Máma z gruntu má pro vás 12 rad, které vám zaručeně pomůžou úspěšně zavařit celou úrodu ze zahrádky. Přejít na článek
Čistota, dodržování receptů i doby sterilizace. Veronika Gruntová neboli Máma z gruntu má pro vás 12 rad, které vám zaručeně pomůžou úspěšně zavařit celou úrodu ze zahrádky. Přejít na článek
Zavařování je radost. A není to ani nijak složitá záležitost. Stačí mít kvalitní suroviny, pečlivě umyté sklenice, dbát na čistotu a hotové výrobky dobře zakonzervovat. Jak na to?... Přejít na článek
V kuchyni sehrává ocet důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Na trhu je jich totiž několik druhů, těmi hlavními jsou ovocné a lihové octy. A tak dobře... Přejít na článek
Zavařování se vrátilo do módy. Pro naše babičky znamenalo zásoby na zimu, pro nás hlavně zpracování přebytků ze zahrádky a taky radost z toho, že víme, odkud naše marmelády... Přejít na článek
Teď vás možná napadá, jak mám zavařovat, když nemám zavařovací hrnec. Veronika Gruntová, která vede projekt Máma z gruntu vám poradí. Máte hned 4 možnosti – zavařování v... Přejít na článek
Zatímco nakládat můžete zelí, zeleninu, okurky do láku nebo maso do marinády, zavařování vám zaručí, že potraviny déle vydrží. Pojďme si s Veronikou Gruntovou neboli Mámou z... Přejít na článek
Lámete si hlavu, co všechno je k zavařování potřeba? Veronika Gruntová vám ukáže, jak na to a co všechno je dobré si připravit, než začnete zavařovat. Nebojte se, nic to není. Přejít na článek
Nenechte se zmást, ve výsledku jsou dvě – ty se šroubovacím víčkem a ty s OMNIA víčkem. Kterou sklenici na jaké zavařování použít? To vám poradí Veronika Gruntová, zkušená... Přejít na článek
Babičky jich měly plný špajz. Jestli se ale u vás doma zavařovací sklenice nevyskytují, nevěšte hlavu. Zeptejte se u sousedů, stavte se do domácích potřeb nebo bezbalového obchodu.... Přejít na článek
Víte, že kvalitně a správně připravené zavařeniny vydrží při správném skladování bez problému i několik let. Nelekněte se, postupem času kompoty umí ztrácet barvu, takže... Přejít na článek
Kečup, kompot, přesnídávka, marmeláda nebo třeba okurky. Taky v obchodě pátráte po složení a luštíte mikroskopické nápisy na etiketách? Jestli nebude lepší udělat si svoje vlastní... Přejít na článek
Ano, že se ptáte. I tak se to pořád vyplatí. Jen si představte, kolik by v obchodě stála marmeláda vyrobená z lokálních a pečlivě vybraných jahod, s malým množstvím cukru, bez... Přejít na článek
Možná by se mohlo zdát, že zavařování je skvělý způsob, jak zužitkovat méně kvalitní kousky ovoce. To určitě není pravda – čím horší kvalitu ovoce zvolíte, tím horší bude... Přejít na článek
Velice oblíbený způsob (alespoň tedy u nás velmi) jak si uchovat část léta na zimu je zavařování. Já osobně miluju hlavně vše v octu, ať už jsou to utopenci, cibulky, okurky.. a tak... Přejít na článek
Láhev octa by měla mít čestné místo v každé spíži. Hodí se na zavařování, na vaření, do omáček a salátů, ale také jako spolehlivý čistič. Že ocet přináší do domácnosti... Přejít na článek
Nakládané okurky byly u nás vždycky rodinným pokladem. Není nad ten zvuk, kdy se zakousnete do okurky, z které ještě skapává sladkokyselý lák, a ozve se typické křupnutí. Především... Přejít na článek
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
Czech Republic