
Vaříme s šéfkuchařem

Mnohé hospodyně používají pro zavařování i dochucení pokrmů jeden jediný typ octa – klasický kvasný lihový. Pro dochucování však na trhu existují i vhodnější druhy - ovocné a speciální octy.
Také špičkoví kuchaři ve svých gastro provozech využívají pestrých chutí ovocných a speciálních octů. V sérii videoreceptů šéfkuchař David Valíček radí jak vybrat a dochucovat vinnými, balzamikovými či jablečnými Bzeneckými octy. Ve videích přidává i užitečné praktické rady a tipy pro vaše vaření. Nechejte se inspirovat!
Lososové ceviche s avokádem, Cottage sýrem a Balsamico Crema polevou
Pečené kuře na česneku s karamelizovaným jablečným octem a kokosovou rýží
Salát s vařenou řepou a marinovaným vejcem v Balsamico octu
Dušené hovězí plátky na víně s červeným vinným octem, hráškem a estragonovými brambory
Sandwich s dušenými BBQ houbami, Coleslaw salát
House dresink, hořčično-medový dresink a balzamikový vinaigrett
Jaký je rozdíl v jednotlivých druzích octa? Jak je využít v kuchyni a objevit díky nim nové nevídané chutě? Inspirujte se v našich článcích od šéfkuchaře a zkušených foodblogerek.
Mezi klasické kulinářské ingredience patří ocet. Octů je ale několik druhů, a ne pro všechna jídla se každý hodí. Pokud máte „ocet“ spojený jen s klasickým octem, pak vám chceme... Přejít na článek
Když se řekne ocet, většina z nás se zatváří kysele až opovržlivě. Bereme ho jako normální, naprosto všední věc, která prostě patří do našich spíží stejně jako olej, sůl,... Přejít na článek
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947