
Druhy octů: kam který patří?
Naprosto bez mučení vám hned na začátku přiznám, že to není dlouho, kdy jsem doma používala jen pár druhů octů. Zcela zásadně to ale změnily emaily s Bárou, která mi dala šanci... Přejít na článek
Naprosto bez mučení vám hned na začátku přiznám, že to není dlouho, kdy jsem doma používala jen pár druhů octů. Zcela zásadně to ale změnily emaily s Bárou, která mi dala šanci... Přejít na článek
Čistota, dodržování receptů i doby sterilizace. Veronika Gruntová neboli Máma z gruntu má pro vás 12 rad, které vám zaručeně pomůžou úspěšně zavařit celou úrodu ze zahrádky. Přejít na článek
Když se řekne ocet, většina z nás se zatváří kysele až opovržlivě. Bereme ho jako normální, naprosto všední věc, která prostě patří do našich spíží stejně jako olej, sůl,... Přejít na článek
Ocet balsamico jsme v Česku objevili s prvními výlety do ciziny. Jeho jemná chuť a krémová struktura z něj dělá to nejlepší dochucovadlo salátů, hotových jídel i dezertů. Jeho velkou... Přejít na článek
Zavařování je radost. A není to ani nijak složitá záležitost. Stačí mít kvalitní suroviny, pečlivě umyté sklenice, dbát na čistotu a hotové výrobky dobře zakonzervovat. Jak na to?... Přejít na článek
Zálivka na saláty, úprava ryb a mořských plodů, dochucování marinád nebo polévek a dokonce i jako přísada do ovocných salátů. Do čeho všeho se hodí vinný ocet a jak ho nejlépe... Přejít na článek
O jablečném octu se často mluví v superlativech jako o zázračném prostředku na hubnutí nebo snižování hladiny cholesterolu. Jak je to s jablečným octem doopravdy, jak vzniká a k čemu... Přejít na článek
V kuchyni sehrává ocet důležitou úlohu, ale nesmíte podcenit jeho správný výběr. Na trhu je jich totiž několik druhů, těmi hlavními jsou ovocné a lihové octy. A tak dobře... Přejít na článek
Zavařování se vrátilo do módy. Pro naše babičky znamenalo zásoby na zimu, pro nás hlavně zpracování přebytků ze zahrádky a taky radost z toho, že víme, odkud naše marmelády... Přejít na článek
Teď vás možná napadá, jak mám zavařovat, když nemám zavařovací hrnec. Veronika Gruntová, která vede projekt Máma z gruntu vám poradí. Máte hned 4 možnosti – zavařování v... Přejít na článek
Ze zkušenosti vím, že má spoustu lidí ostych používat jiný ocet než obyčejný, kvasný lihový, na který je každý z nás zvyklý. Kvasný lihový ocet používám nejen v kuchyni na... Přejít na článek
Středomořská kuchyně je pestrá mozaika chutí, která i přes společné znaky odráží kulturní, historické i geografické odlišnosti jednotlivých oblastí. Každý region nabízí své... Přejít na článek
Ryby a mpřské plody jsou nejen výživné, ale i neuvěřitelně lahodné. Jejich přípravy se spousta hospodyněk bojí, přitom není vůbec tak složitá, jak by se mohlo zdát. Přejít na článek
Slaný vzduch, doteky slunečních paprsků, a hlavně dokonalé jídlo! Jak si ale uchovat tuto atmosféru dovolené i po návratu domů? No přece prostřednictvím středomořských chutí! Přejít na článek
Nakládání a zavařování jsou dva různé způsoby uchovávání potravin. Zatímco nakládané potraviny, jako je zelí, zelenina, houby nebo maso v marinádě, se připravují k rychlé... Přejít na článek
Léto je v plném proudu a s ním i sezóna nakládání. Proto vám přinášíme tipy k nakládání lahodných houbových specialit. Nakládání hub je skvělý způsob, jak uchovat chutě lesa... Přejít na článek
Nakládání nepatří ke způsobům jak se zbavit méně kvalitní zeleniny. Kvalita výsledného produktu přímo závisí na kvalitě surovin, které použijete. Veronika Gruntová, zkušená... Přejít na článek
Mezi klasické kulinářské ingredience patří ocet. Octů je ale několik druhů, a ne pro všechna jídla se každý hodí. Pokud máte „ocet“ spojený jen s klasickým octem, pak vám chceme... Přejít na článek
Jak vám může ocet pomoct v prádelně? Velmi dobře, a díky biologické odbouratelnosti navíc i šetrně vůči přírodě. Přejít na článek
Mít krásnou čistou koupelnu? Tak se připravte, protože vás čekají rady na: pochromované povrchy WC mísa nerezové umyvadlo nánosy vápence z vodovodních baterií uvolnění... Přejít na článek
Burg Ocet s.r.o.
U Bzinku 409
696 81 Bzenec
IČ: 27669947